18. Tradicionalno druženje osoba s invaliditetom u Sisku

Tradicionalno druženje organizirano je u Starom gradu u Sisku, na kojem je sudjelovao veliki broj udruga iz Republike Hrvatske, između kojih i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Uvodna riječ na početku druženja pripala je predsjedniku udruge „UTI“ Sisak, Drenu Dobreniću, zatim su se prigodnim govorom obratili gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček,  župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenica gradonačelnika Petrinje Viktorija Kaleb, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan te sisački biskup mons. Vlado Košić.

Nakon pozdravnih riječi i doručka započelo je natjecanje u nekoliko disciplina (pikado, belot, viseća kuglana i šah) u kojem su sudjelovali i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Također je organizirano i mjerenja šećera i masnoće u krvi koje se održalo u suradnji sa Dentamedom d.o.o. kao i prezentacija ortopedskih pomagala Farmax d.o.o. Nakon ručka uslijedilo je proglašenje pobjednika, podjela priznanja i tombola.

Dana 07. lipnja 2019., Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s tjelesnim invaliditetom Grada Siska organizirala je 18. tradicionalno druženje osoba s invaliditetom iz Republike Hrvatske.

Sudionici su proveli ugodno vrijeme u veselom društvu uz glazbu, a manifestacija se pokazala idealnom i za sklapanje novih prijateljstva, ali i učvršćivanje postojećih.