PROJEKT „ZNANJE JE MOĆ III“

Projekt Znanje je moć 3 se provodio od 1. studenog 2017. godine do 31. listopada 2018. godine, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opći cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost i poboljšati kvalitetu života starijih osoba s područja Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije i to njihovom zaštitom, putem informiranja i pružanjem pravne pomoći.

 

U projektu smo održali 12 radionica o sprječavanju zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, od toga četri radionice na području Međimurske županije; u Vratišincu, u Domašincu, Podturnu i Orehovici, četri radionice smo održali na području Varaždinske županije i to u Varaždinskim Toplicama, Martijancu, Ludbregu i Ivancu te četri na području Koprivničko-križevačke županije, u Općinama Gola, Rasinja, Legrad te Novigrad Podravski.

Izvoditeljica radionice, Miljenka Radović, mag. iur., je informirala sudionike edukacija o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, načinima njihovog sklapanja ili prekidanja, izmjenama, te pravima i obavezama osoba koje takve ugovore sklapaju. Također, sudionici edukacije imali su prilike iznijeti svoja iskustva, postavljati pitanja te pitati za savjet.

Uz sve navedeno uveli smo i uredovne dane, dva puta tjedno gdje se zainteresiranim osobama pružala individualna pravna savjetodavna pomoć.

 

Izradili smo i dali u tisak 200 letaka s osnovnim informacijama o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te osnovnim razlikama između njih. Letci su bili podijeljeni sudionicima radionica i osobama koje su potražile individualnu pravnu savjetodavnu pomoć, a sadrže bitne informacije o spomenutim ugovorima.