BUDIMO BOLJI RODITELJI


IMG_5034Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta „Budimo bolji roditelji“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održalo je četvrtu edukativnu radionicu, dana 26. travnja 2017. godine.

Radionicu s temom „Razvoj samopouzdanja kod djece s teškoćama u razvoju“ održala je socijalna radnica Lea Kovačić.  Radionica je bila usmjerena roditeljima i članovima obitelji djece s teškoćama u razvoju, djeci s teškoćama u razvoju, samohranim roditeljima i djeci samohranih roditelja.  Sama radionica bila je interaktivnog karaktera na kojoj su roditelji saznali na koji način potaknuti i razviti samopouzdanje kod djece s teškoćama u razvoju. Roditelji imaju najvažniji utjecaj na razvoj djetetovog samopouzdanja stoga je iznimno bitno da svom djetetu od najranije dobi pomažu da razvije svoje samopouzdanje. Cilj radionice je bio potaknuti roditelje da shvate važnost, ali i načine na koje mogu potaknuti samopouzdanje  kod djece s teškoćama, čime će se utjecati na njihovo ponašanje, stavove te sposobnost emocionalne prilagodbe.

Radi se o četvrtoj radionici u ciklusu radionica usmjerenih pružanju podrške obiteljima, jačanju roditeljskih kompetencija i razvoju pozitivnog roditeljstva u obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju.