Članovi DOSTI Međimurske županije opet su sudjelovali na Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju


19904895_776112895882643_5083308034463403455_nČlanovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove godine su sudjelovali na Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju. Radi se o VI. hodočašću osoba s invaliditetom koje je trajalo 4 dana i to u periodu od 15. do 18. lipnja 2017. godine. Hodočašće je organizirala udruga „Susret“ iz Čitluka, Gospina škola i Župa Međugorje. Svake godine se povećava broj hodočasnika koji dolaze u Međugorje. Tako je ove godine bilo prisutno oko 2.100 hodočasnika, osoba s invaliditetom i njihovih pratitelja, iz većine Europskih zemalja. Svi hodočasnici su primljeni, bez naknade u domove župljana župe Međugorje, koji su im osigurali i dva obroka. Domaćini Hodočašća osoba s invaliditetom s radošću su otvorili vrata svojih domova želeći nam pomoći da lakše nosimo svoj invaliditet, smatrajući nas darom koji su primili. 

Posebnost hodočašća osoba s invaliditetom je to što nam daje mogućnost da prema svojim potrebama i mogućnostima prisustvujemo molitvenim programima, predavanjima, svjedočanstvima, klanjanjima, molitvi krunice na Križevcu i Podbrdu.
Ovogodišnje Hodočašće je organizirano s temom „Da ljubav vaša sve više raste“.
Već prvog dana osjetili smo ljubav koja se širila oko nas i za nas. Prilikom pozdrava hodočasnicima, župnik fra Marinko Šakota podsjetio nas je da nam Gospa pruža ruku od srca. Pruža je nama, potrebitima, nama koji tražimo snagu i utjehu u Gospi. Posjet Gospi nam daje snage da lakše podnosimo svoj teret ili, kako smo naučili dar, koji smo primili.
Ove godine je hodočašće bilo obogaćeno i predstavljanjem knjige pod nazivom „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama“. Knjiga je satkana od svjedočanstava, razmišljanja, molitvi i kratkih priča članova obitelji osoba s invaliditetom. Autori knjige su mladi fratri, Goran Azinović i Zvonko Benković.
Knjiga nas uči da invaliditet nije teret nego dar koji je dobiven od Boga. Taj dar, s veseljem i otvorenim rukama i srcem, podijelili su s nama župljani Župe Međugorje.