HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE


MEĐUGORJE 2Kao i protekle dvije godine, tako i ove,  članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec a i ostali zainteresirani, sudjelovali su na V.  Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju.

Hodočašće je kao i ranije organizirala udruga „Susret“ iz Čitluka i trajalo je 4 dana u periodu od 09. do 12. lipnja.

Ovogodišnjem hodočašću prisustvovalo je više od 1.600 hodočasnika iz cijelog svijeta. Svi su imali samo jedan cilj: moliti otvorena srca, dopustiti da mir i radost uđe u nutrinu svakog pojedinca.

U petak, od devet sati ujutro  započelo je okupljanje i predstavljanje sudionika hodočašća po grupama te službeno otvaranje V. Međunarodnog hodočašća osoba s invaliditetom. Naše DDICP  predstavila je predsjednica Miljenka Radović, mag. iur., udruga žena „Turen“ iz Podturna, sa pjesmom  „Padaj s neba roso sveta“, i Klaudija Kozol. Klaudija je, kao i prošle godine za  tu prigodu napisala kratak stih, dirljiv u srce. Svatko se mogao pronaći u tom stihu a izmamio je i suzu na oči. U poslijepodnevnim satima, svi koji su bili u mogućnosti a usprkos kiši, uputili su se na brdo Križevac, gdje su prisustvovali molitvi krunice, a svi ostali koji nisu bili u mogućnosti, priključili su se molitvi KRIŽNOG PUTA u dvorani Ivana Pavla II.

Subota je bila rezervirana za molitvu SVETE KRUNICE na brdu Ukazanja,a u poslijepodnevnim satima mogli smo prisustvovati svjedočanstu Ivana Tutiša i Monda di Lusy-a u dvorani Ivana Pavla II.

U nedjelju su se hodočasnici oprostili od Marije pa tako i članovi DDICP. Nakon svete mise koja je služena na vanjskom oltaru uputili su se kući. Na povratku kući- u busu mogli su se čuti još samo pozitivni utisci hodočasnika, a pogotovo onih kojima je ovo bilo prvo hodočašće.

I na kraju valja reći samo to, da je ove godine bio iskazan veliki interes za hodočašćem osoba s invaliditetom u Međugorje, tako da su bila organizirana dva autobusa.