Hodočašće u Međugorje


U organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, članovi Društva, a i svi zainteresirani su od 11. do 14. lipnja sudjelovali u IV. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju.

U ovogodišnjem hodočašću učestvovalo je više od 1700 hodočasnika iz devet zemalja Europe, te se smatra najbrojnijim do sad. Glavni organizator je Udruga Susret iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i Majčinim selom.

U MOLITVI, LJUBAVI I ŽRTVI je snaga – poruke su ovog hodočašća, a budući da osobama s invaliditetom svaki novi dan predstavlja novu prepreku, u tim naočigled jednostavnim, ali snažnim porukama pronalaze motivaciju za suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

Nakon okupljanja svih hodočasnika, u petak, u jutarnjim satima na vanjskom oltaru crkve je uslijedilo njihovo predstavljanje i službeno otvorenje bogatog programa IV. Međunarodnog hodočašća osoba s invaliditetom. Naše Društvo distrofičara predstavila je predsjednica Miljenka Radović, mag.iur. i Klaudija Kozol koja je za tu prigodu napisala dirljivu pjesmu i tako na jedan poseban način predstavila Društvo. U poslijepodnevnim satima, oni pokretni su se uputili na brdo Križevac gdje su prisustvovali Svetoj misi i molitvama krunice dok je za ostale bio organiziran prijevoz u Majčino selo i sudjelovanje u glazbenim radionicama te molitvi Križnog puta za osobe s invaliditetom.

Subota prijepodne je bila predviđena za zajedničku molitvu na Brdu ukazanja, a poslijepodne za predavanja Marie Helene Mathieu, utemeljiteljice međunarodnog pokreta za osobe s posebnim potrebama Vjera i svjetlo.

Hodočašće se privelo kraju uz završno predavanje u nedjelju te zajedničkim euharistijskim slavljem učesnika i domaćina na Svetoj misi i posvemašnju blagost i mirnoću.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize je drugu godinu za redom organiziralo hodočašće u Međugorje te će nastojati da postane tradicionalan.

 

Draga naša Majčice

 

Evo nas, stigli smo iz

prekrasnog kraja što Međimurje se zove,

obogaćeno ljepotom prirode- dviju rijeka

Mure i Drave.

Gdje nebo posebno odaje svoje

čari plave boje, a sunce raspršuje

zlatne zrake na sve ljude- vjernike Tvoje.

Zahvaljujemo ti draga naša Majčice,

na svim poklonima i milostima

što si nama dala, i što nam daješ.

Stojimo tu pred Tobom otvorena srca,

držeći se za ruke i moleći za mir najveći.

Pogledaj nas, zaštiti nas,

svojim majčinskim plaštem, a

mi ti dajemo riječ da ćemo i nadalje

 čuvati mjesto koje vrtom Tvojim zovemo.

Međimurje Tvoje, Međimurje naše!

                                                                                                   K.K.

« 1 od 2 »