Liječenje barokomorom i dječji asortiman ortopedskih pomagala


12115643_10153676933009437_3410781566698658520_nU subotu, 7. studenog u zgradi Scheier u Čakovcu, u organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec održano je predavanje stručnjaka na temu liječenja hiperbaričnom oksigenoterapijom i predstavljanje ortopedskih pomagala iz dječjeg programa „Dječji svijet“ tvrtke Otto Bock Adria d.o.o.

Prisutne je s liječenjem u barokomori upoznao ravnatelj Poliklinike Oxy, mr.sc.Dejan Andrić, dr.med. Hiperbarična oksigenoterapija je  znanstveno utemeljena metoda liječenja disanjem 100 postotnog medicinskog kisika na tlaku okoline većem od (1) bara, kod spontanog ili asistiranog disanja u za to posebno napravljenim uređajima koje nazivamo hiperbarične komore.

Hiperbaričnom oksigenoterapijom moguće je izliječiti ili ublažiti razne teške otvorene ozljede te dijagnoze, od multiple skleroze, paraplegije, pareze, posljedica moždanog udara ili poboljšanja općenitog fizičkog stanja a što koriste najviše vrhunski sportaši. Važno je napomenuti da se liječenje u barokomori, ovisno o dijagnozi, može ostvariti i uz pokriće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Upoznavanje s načinom liječenja barokomorom inicirala je članica Društva Katica Medved i to nakon uspješnog liječenja u Poliklinici Oxy.

U drugom dijelu predavanja, Ivana Rajnpreht Folnegović, dr.med. specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, predstavila je raznovrsni asortiman dječjeg programa „Dječji svijet“ tvrtke Otto Bock Adria d.o.o. Otto Bock Adria  je vodeća svjetska tvrtka za razvoj i proizvodnju ortopedskih pomagala: proteza i ortoza, invalidskih kolica i materijala. Prvenstveno je stavljen naglasak i predstavljena su kolica koja su savršeno prilagođena i dugotrajna te rastu zajedno s djetetom. Također su predstavljene hodalice i stajalice koje pomažu djetetu da ostvari pravilno držanje i normalan hod, što je temelj za svaki selektirani, funkcionalan pokret.