MIJENJAM SVIJET, VOLONTIRAM II

Društvo je s 01. kolovozom 2018. godine započelo s provedbom projekta „Mijenjam svijet, volontiram II“, financiranim od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta koji će se provoditi 12 mjeseci je doprinijeti promociji i razvoju volonterstva na području donjeg dijela Međimurska županije kroz aktivno sudjelovanje mladih građana u volonterskim aktivnostima i programima u lokalnoj zajednici te jačanje kompetencija Volonterskog centra Za zajednicu.

U okviru projekta održane su edukativne radionice pod nazivom „Menadžment volontera“ usmjerene organizatorima volontiranja, građanima, organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, školama i jedinicama lokalne samouprave, te „Rad s ranjivim skupinama“ usmjeren volonterima i onima koji to žele postati.

Druženje i pomoć osobama s invaliditetom i starijim osobama te pomoć u učenju djeci s teškoćama u razvoju jedne su od niza aktivnosti koje se nastavljaju ovim projektom. One nam ujedno i pokazuju koliko je zapravo bitno uključivanje volontera u zajednici u aktivnosti ovakvog tipa.

Početkom projekta krenuli smo s akcijala prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma te prikupljanja stare odjeće za naše najpotrebitije članove. U sklopu projekta planiramo provesti radionice „Želim, mogu, znam“ za učenike odgojno-obrazovnih ustanova u kojima će članovi DOSTI iznositi osobno iskustvo te ih tako upoznati s potrebama osoba s invaliditetom. Volontere ćemo uključiti i u radne akcije na području Grada Preloga, Općine Domašinec, Općine Orehovica i Općine Podturen gdje će se uređivati okoliš oko škola i vrtića.

Nastavkom na projekt „Mijenjam svijet, volontiram“ ukazali smo na  značaj i potrebu volontera u zajednici. Razvojem volonterstva povezat će se građani, osobito mlade osobe koje žele na bolje promijeniti život u zajednici.