O nama

vozila DRUŠTVO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Čakovec, A. Starčevića 1, pp 18

IBAN: HR28 2360 0001 1023 9875 5

OIB: 50799377134

matični broj: 3429300

 Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI Međimurske županije) djeluje od 1986. godine s ciljem razvijanja humanih odnosa, uzajmanosti i solidarnosti na rješavanju pitanja društvene brige, zaštite i rehabilitacije osoba s invaliditetom, te na stvaranju uvjeta za njihovo neposredno sudjelovanje u društvenom radu i životu na području Međimurske županije, ali i šire.

Društvo okuplja i zastupa osobe oboljele od mišićne distrofije i srodnih mišićnih oboljenja, osobe oboljele od cerebralne i dječje paralize, osobe s plegijama, te ostale osobe s tjelesnim invaliditetom s tjelesnim oštećenjem od najmanje 30%, a trenutno broji oko 650 članova. Kroz svoj rad utječe na promjenu diskriminirajućih stavova u društvu i stvara uvjete za što svestraniju afirmaciju osoba s invaliditetom te razvoj njihovih stvaralačkih sposobnosti, pomaže članovima u ostvarivanju rehabilitacije i zaštite, nabavi ortopedskih pomagala, pomaže kod zapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom, organizira društvene, kulturne, zabavne, rekreativne i sportske aktivnosti članova i druge poslove u funkciji čuvanja i unapređenja zdravlja osoba s invaliditetom.

DOSTI Međimurske županije ima dugu tradiciju aktivnog djelovanja i prepoznatljivost u zajednici u kojoj djeluje. Sve aktivnosti usmjerene su poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, od onih najmlađih pa do najstarijih, svakome prema njegovim osobnim potrebama, koje ostvarujemo provedbom raznih programa, projekata i akcija.

 zgrada-drutva