Obrazloženje vezano uz održavanje sastanaka za izbor predsjednika, zamjenika predsjednika i predstavnika sekcija

S obzirom na to da situacija s pandemijom korona virusa ne jenjava i postoje naznake da se u dogledno vrijeme i neće smiriti, naprotiv, sjednice za izbor predsjednika, zamjenika predsjednika i predstavnika sekcija u Skupštini DOSTI održati će se telefonski i to sljedeće dane: 16.9., 20.9., 22.9.,24.9., 27.9. , 29.9.  i 30.9.

Skupština se polako bliži i vrlo je bitno da se sastanci održe tijekom rujna. Na Skupštini udruge donosi se plan rada udruge, financijski plan, te ostali bitni dokumenti za rad udruge. Skupština kakva je  do sad bila više neće biti, već će na njoj moći sudjelovati samo predstavnici sekcija. Ako ne oformimo predstavnike sekcija, udruga neće moći dalje normalno funkcionirati.

Vrlo je bitno da se telefonskom sastanku odazove što veći broj članova kako bi se mogao izabrati predsjednik i zamjenik pojedine sekcije te predstavnik koji će sekciju predstavljati na Skupštini Društva. Izabrane osobe biraju se na mandat od četiri godine te podliježu reizbornosti. Zadaća sekcija je predstavljanje članova na Skupštini Društva, pred drugim tijelima Društva, predstavljanje članova sekcija pred savezima udruga te zagovaranje interesa članova sekcija.

Zbog velikog broja članova, a osobito što ih je većina u kasnijoj životnoj dobi, te se većina njih ne koristi ili nema pristup internetu i novim tehnologijama te problem osiguranje prostora koji osigurava poštivanje epidemioloških mjera telefonski način održavanja sjednice je najpovoljnija opcija.

Sastanci će se organizirati prema sljedećem rasporedu:

16.rujna 2021. – sekcija članova parapareza i tetrapareza – 5 predstavnika

20.rujna 2021. – sekcija članova pomažući članovi – 1 predstavnik

22.rujna 2021. – sekcija članova coxartrosis – 7 predstavnika

24.rujna 2021. – sekcija članova cerebralna paraliza – 7 predstavnika

27.rujna 2021. – sekcija članova hemipareza – 8 predstavnika

29. i 30. rujna 2021. – sekcija članova ostala oštećenja organa – 30 predstavnika

Dnevni red po pojedinom sastanku objavljen je na web stranici udruge www.ddicpck.hr.

Moći ćete sudjelovati na sjednici sekcije putem telefona tako da će Vas zaposlenici Društva kontaktirati i to u periodu od 10:00 do 15:00 sati prema objavljenom rasporedu po sekcijama članova Društva.

Molim Vas da se uključite u ovaj način rada.

Ukoliko su Vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, dostupni smo svakog radnog dana na brojeve: 040/390-070, 040/395-077, 040/391-079 ili na email: ddicpck@ddicpck.hr.

Poštovanje,

Predsjednica Društva:

Miljenka Radović, mag.iur.