Održane prve dvije radionice „Nasilje nije moj izbor“


Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta Učenjem do tolerancije kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku započelo je s ciklusom radionica „Nasilje nije moj izbor“. Prve dvije radionice održale se u Osnovnoj školi Orehovica i to za učenike 3.a i 3.b razreda.

Nakon kratke uvodne riječi s provedbom radionica započela je socijalna radnica Lea Jurković koja ujedno vodi ovaj ciklus radionica. Nakon kratkog upoznavanja s učenicima socijalna radnica je kroz igre i asocijacije potaknula učenike da razmisle na što ih sve podsjeća riječ osoba s invaliditetom. Nakon što se prikupilo dovoljan broj pojmova učenici su se morali snaći u različitim neuobičajenim situacijama poput crtanja zatvorenih očiju, pisanja nedominantnom rukom ili listanje knjige bez pomoći ruku. Učenici su sami zaključili kako je teško raditi bilo što bez vida, sluha ili udova.

Na kraju radionice učenici su zajedničkim snagama zaključili kako se prema osobama s invaliditetom treba kao prema svakoj drugoj osobi tj. brižno, pažljivo, prijateljski i bez predrasuda.