Održane radionice u sklopu projekta „Znanjem do uspjeha“

U četvrtak i petak, 04. i 05.02.2021. godine članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i korisnici Doma za starije i nemoćne Novinščak sudjelovali su u radionicama o financijskoj pismenosti u suradnji s Katus d.o.o, Zagreb.

S obzirom na aktualnu situaciju vezanu s COVID 19 virusom radionice su  održane online putem ZOOM aplikacije. Cilj dvodnevnih radionica bio je pružiti znanje i vještine potrebne za donošenje financijskih odluka u svakodnevnim situacijama. Nažalost, čak oko 30% oštećenih osoba raznim prijevarama se odnosi na osobe starije životne dobi. Najčešće evidentirani slučajevi su: ugovori za teleoperatere, ugovori za distributere struje, lažno predstavljanje kao službena osoba iz banke. Uz odgovorno i pažljivo upravljanje vlastitim financijama, ovim radionicama polaznici su se upoznali sa njihovim pravima i najčešćim slučajevima prijevara.

Radionice su održane  u sklopu projekta „Znanjem do uspjeha“ koje financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.