ORGANIZIRANJE VOLONTERA ZA POMOĆ ČLANOVIMA DRUŠTVA

Cilj nam je nastaviti promicati volonterski rad ljudi svih dobnih skupina u našem Društvu. U suradnji s krovnim savezima i udrugama mladih, putem radionica i predavanja, osposobljavati volontere i uključivati ih u rad Društva. Namjeravamo nastaviti s volonterskim aktivnostima asistencije i pratnje na društvena događanja i izlete, pomoći u kući i oko kuće, održavanja raznih radionica i predavanja za članove Društva i slično.

Potrebno je aktivirati volontere na području skrbi za osobe s invaliditetom u smislu provođenja vremena s osobom ukoliko nije u mogućnosti ostati sama kod kuće kada ostali ukućani imaju svoje obaveze, kako bi i oni mogli nesmetano obaviti potrebne i željene aktivnosti. Isto tako, potrebno je intenzivnije poraditi na aktivnostima pratnje liječniku kada je to osobi s invaliditetom potrebno, pratnju prilikom kupovine, donošenje namirnica iz dućana, ljekarne i slično.

U 2014. godini započeli smo s aktivnostima inkluzivnog volontiranja, koje nosi sa sobom višestruke koristi, a između ostalog potiče osobu s invaliditetom da iskoristi svoje potencijale, pokaže svoje mogućnosti, ojača samopouzdanje, polako svojim primjerom i djelovanjem mijenja javno mišljenje i razbija predrasude o osobama s invaliditetom. U 2015. godini nastavit ćemo još intenzivnije s navedenom aktivnošću.