PROJEKT “PRIJATELJ PRIRODE”

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije započelo je s provedbom projekta pod nazivom „Prijatelj prirode“ financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 130.000,00 kn dok ukupna vrijednost projekta iznosi 147.900,00 kn.

U skolpu projekta „Prijatelj prirode“ DOSTI će zajedno s partnerskim organizacijama provoditi edukativne aktivnosti u svrhu postizanja novih znanja i vještina djece uključene u projekt. Osnovni cilj je omogućiti djeci da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu dodatna znanja i prepozaju važnost zdravog načina života, očuvanja prirode i održivog razvoja. Isto tako želimo uključivanjem djece i djece s posebno odgojno-obrazovnim potrebama u radionice potaknuti ostvarenje njihovog punog potencijala u skladu s njihovim interesima i sposobnostima.

Projekt traje od 9 mjeseci dok je područje provedbe Međimurska županija. Partnerske organizacije na ovom projektu su: Grad Prelog, Općina Domašinec, Osnovna škola Draškovec, Osnovna škola Domašinec. Ciljana skupina projekta su 80 – ak djece trećih i četvrtih razreda. Osobe s invaliditetom uključene su u aktivnosti kao volonteri sa, po projektu, osiguranim prijevozom.