Projekt „Za bolji život III“ – korisnica Sandra i osobna asistentica Đurđica

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi projekt „Za bolji život III“ koji je usmjeren na razvoj usluge osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Projekt je u stopostotnom iznosu financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom faza II“.

Uslugom osobne asistencije unapređuje se kvalitete života korisnika.
Osobne asistentice od velike su pomoći korisnicima u svakodnevnim aktivnostima ili kao pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Ovim putem predstaviti ćemo vam odnos korisnice Sandre i osobne asistentice Đurđice.

Đurđica je pozitivna, vedra i šaljiva osoba. Ona svojoj korisnici pomaže u oblačenju, pripremi obroka, pospremanju sobu i ostalim, sličnim kućanskim poslovima. Zajedno s korisnicom usluge osobne asistentice uključuju se u društvene aktivnosti, odlaze u šetnju, kupovinu te na različite manifestacije.
Sandra ističe da joj Đurđica svojom prisutnošću i pomoći uveseljava svaki dan.
Sandra i Đurđica zaključuju da je za svaki trenutak koji provedu zajedno važno da bude veseo, zabavan, a najviše od svega koristan.