Radionica „Upravljanje vremenom“


Dana 24. listopada 2019. godine u prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održana je radionica na temu „Upravljanje vremenom“.

Radionica je održana u sklopu projekta „ Za bolji život III“  financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u ukupnom iznosu od 2.495.900,00 kn. Ovim projektom se pruža usluga osobne asistencije 17-torici korisnika, osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Radionicu je provodio voditelj projekta Denis Frančešević, bacc.oec.

Radionici su prisustvovale osobne asistentice kojima je bilo prezentirano kako se kvalitetno i efikasno upravlja vremenom zbog ostvarivanja boljih rezultata i veće kontrole nad vremenom. Govorilo se o tome kako planirati vrijeme, organizirati zadatke, utvrditi prioritete te potrebu preispitivanja tzv. praznog hoda. Asistenticama se napomenulo da u gužvi moraju izbjegavati manje bitne poslove, jer samo dobrom organizacijom štede vrijeme.

Na kraju radionice je raspravljano o tome što im je kod korisnika bitno a što hitno te kako na osnovu toga utvrditi prioritete i time bolje organizirati poslove i uštedjeti dragocjeno vrijeme koje se može posvetiti samom korisniku osobne asistencije.