SVEČANA DODJELA UGOVORA O FINANCIRANJU TE RADIONICA O PROVEDBI INSTITUCIONALNE PODRŠKE


U petak, 25. siječnja 2019. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva održala je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu svečanu dodjelu ugovora o financiranju te provedbenu radionicu o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Na početku svečanosti dodjele ugovora, uvodne pozdravne riječi uputila je upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić. Potom je upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić zajedno sa zamjenicom upraviteljice za razvojne programe gospođom Marijom Boltek uručila ugovore predstavnicima brojnih udruga koje djeluju na području Republike Hrvatske. U ime Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije ugovor je svečano primila predsjednica Društva Miljenka Radović, mag. iur.

Točnije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odobrilo je Društvu financijska sredstava za institucionalnu podršku u sklopu programskog područja pod nazivom „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini“ u iznosu od 105.000,00 kuna s rokom izvršenja do 31. prosinca 2019. godine te mogućnošću produljenja i potpisivanja Ugovora o višegodišnjem financiranju do 31. prosinca 2021. godine. Putem institucionalne podrške  osigurati će se zapošljavanje visokoobrazovane osobe s invaliditetom. Osnovni zadatak te osobe će biti rad na uvođenju i vođenju računovodstva neprofitnih organizacija u našem Društvu. Uz to, navedena će osoba intenzivno raditi na uvođenju standarda kvalitete u pružanju socijalnih usluga.

Nakon svečane dodjele ugovora o financiranju institucionalne podrške uslijedila je provedbena radionica. Na provedbenoj radionici, predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva upoznali su predstavnike udruga s načinom provedbe institucionalne podrške, a sve s ciljem što kvalitetnije i efikasnije provedbe iste.