TERENSKA NASTAVA UČENIKA


Dana 17. lipnja 2019. godine održana je terenska nastava, jednodnevni izlet, u sklopu projekta PRIJATELJ PRIRODE.

Učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola Draškovec i Domašinec posjetili su vrt udruge „Biovrt – u skladu s prirodom“ u Novom Selu Rok gdje je održana završna radionica iz ciklusa „Očuvanje prirode“ pod vodstvom Silvije Kolar – Fodor.

Nakon radionice učenici su se uputili prema Žabniku, gdje su posjetili mlin na Muri. Obišli su mlin, skelu, centar za posjetitelje i etnografsku zbirku. Posjetili su još Farmu jelena i muflona OPG-a Perhoč u Jurovčaku, da bi izlet završio posjetom biodinamičkom gospodarstvu Bernarde Orehovec. OPG Bernardin vrt bavi se proizvodnjom i preradom svježe biodinamičke hrane, pa je i tu održano kratko predavanje. Izlet je bio od velike koristi za učenike jer je ispunio svrhu, a to je postizanje novih znanja i vještina djece uključene u projekt izvan redovitog odgojno – obrazovnog sustava.

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi ga Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije sa partnerskim organizacijama: Grad Prelog, Općina Domašinec, Osnovna škola Draškovec i Osnovna škola Domašinec.