UREĐENJE OKOLIŠA U PODRUČNOJ ŠKOLI DEKANOVEC


Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta Mijenjam svijet, volontiram II kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provelo je radnu akciju čišćenja i uređenja okoliša u Područnoj školi Dekanovec.

Akcija se održala u srijedu, 8. svibnja 2019. godine, a u njoj su sudjelovali korisnici poludnevnog boravka DOSTI, koji su ujedno osobe s tjelesnim invaliditetom, brojni učenici Područne škole Dekanovec sa svojim učiteljicama i djelatnici udruge DOSTI.

Radna akcija u kojoj se uređivao školski vrt i čistilo školsko dvorište bila je vrlo uspješna. Osim korisnog rada, ostvareno je kvalitetno druženje i sinergija između učenika i mladih osoba s invaliditetom. Svi sudionici su pokazali da se uz smijeh i pozitivnu energiju može napraviti jako puno.

Ovim putem zahvaljujemo se ravnateljici Osnovne škole Domašinec, gđi. Martini Kivač, mag theol., stručnoj suradnici gđi. Jasenki Đurić, prof., svim uključenim djelatnicima i učenicima škole na sudjelovanju. Radujemo se svim budućim zajedničkim aktivnostima koje su na dobrobit zajednice.