Usluga osobne asistencije projekta „ZA BOLJI ŽIVOT II“ uz riječ korisnice


Melanija - Munka slikaU okviru projekta „Za bolji život II“, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije pruža uslugu osobne asistencije za ukupno 16 članova. Usluga je osigurana za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s ciljem podizanja kvalitete njihova života kroz pomoć u svakodnevnom funkcioniranju.

„Zovem se Melanija Krčmar i usluga osobne asistencije mi puno znači jer sam zbog cerebralne paralize vezana uz invalidska kolica. Moja asistentica, gospođa Tajana Munka pozitivna je, vedra i šaljiva osoba. Ona mi pomaže u oblačenju, pripremi doručak, posprema moju sobu i rublje. Zajedno idemo na kavu, u šetnju, te različite izlete, manifestacije i sportska natjecanja. Uvijek navija za mene kada sudjelujem u utrci u kolicima. Tajana mi je velika podrška, a usluga osobne asistencije mi je upola olakšala i obogatila život. “ Ove riječi korisnice usluge osobne asistencije izraz su zahvalnosti, a ujedno i dokaz koliko je pružanje takve podrške važno u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i interesa korisnika. Podrškom i pomoći osobnog asistenta omogućava se i potiče socijalno uključivanje korisnika u različite društvene i kulturne aktivnosti i postiže se veća samostalnost i neovisnost osoba s invaliditetom.

Projekt „Za bolji život II“, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.