ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „MIJENJAM SVIJET, VOLONTIRAM II“


Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je dana 19. srpnja 2019. godine u multimedijalnoj dvorani Muzeja „Croata insulanus“ Grada Preloga završnu konferenciju projekta „Mijenjam svijet, volontiram II“. Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Miljenka Radović, mag.iur., uvodno je pozdravila sve prisutne i zahvalila svim partnerima i suradnicima na podršci i suradnji.

Cilj projekta „Mijenjam svijet, volontiram II“ je doprinijeti promociji i razvoju volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 80.000,00 kuna. Projekt se provodio u suradnji s Volonterskim centrom „Za zajednicu“ i partnerima: Gradom Prelogom, Općinom Podturen, Općinom Orehovica i Općinom Domašinec. Cilj konferencije bio je informiranje javnosti o provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima projekta. O iskustvima volontiranja iz perspektive osobe s invaliditetom govorila je dugogodišnja volonterka Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Klaudija Kozol. Nagrada za najvolontera projekta „Mijenjam svijet, volontiram II“ pripala je Martinu Vlaheku, članu Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, koji se istaknuo u volonterskim aktivnostima projekta.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek također se obratio prisutnima, zahvalio im se na zalaganju i radu s osjetljivim skupinama te ponudio pomoć u realizaciji novih projekata.