8. Sajam poslova u Prelogu

Dana 02. ožujka 2015. godine u dvorani DG Sport u Prelogu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, osmu godinu zaredom održao je Sajam poslova koji je prepoznat kao manifestacija koja podržava zapošljavanje, doprinosi usklađivanju između ponude i potražnje na tržištu rada, poboljšanju upisnih kvota u deficitarna zanimanja, a posebice jačanju partnerstva svih aktera koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju međimurskog tržišta rada. Ovogodišnji Sajam poslova u Prelogu izazvao je veliku posjećenost kako od strane izlagača tako i od strane samih posjetitelja.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec aktivno se uključio na Sajam poslova u svojstvu izlagača gdje je posjetiteljima štanda predstavljen cjelokupan rad udruge, mogućnosti zapošljavanja koje nudi udruga, volonterski angažman te socijalno poduzeće NAŠ IZVOR  d.o.o. čiji je osnivač DDICP Čakovec.

Ovogodišnji Sajam poslova u Prelogu otvorio je prof.dr.sc.Mirando Mrsić, dr.med., ministar rada i mirovinskog sustava koji se duže zadržao na našem izložbenom štandu. Predsjednici Društva Miljenki Radović, dipl.iur. izrazio je riječi pohvale za rad udruge. Ministar je dao podršku radu socijalnog poduzeća NAŠ IZVOR te su dane preporuke za uspješniji rad poduzeća u okviru novog sustava poticaja rada osoba s invaliditetom.

Sajmu poslova nazočili su i ostali čelnici: pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Tatjana Dalić, župan Matija Posavec, zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Nadica Jelaš te ostali lokalni čelnici.

Predsjednica Društva

Miljenka Radović, mag.iur.