ODRŽANA EDUKACIJA MENADŽMENT VOLONTERA

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi projekt Mijenjam svijet, volontiram II koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je uključivanje mladih građana u volonterske aktivnosti kao i jačanje stručnih znanja te osnaživanja i osposobljavanja jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva te odgojno-obrazovnih ustanova za kvalitetno provođenje volonterskih programa.

Iz tog je razloga Društvo u sklopu projekta organiziralo ciklus radionica „Menadžment volontera“ u Multimedijalnoj dvorani muzeja Croata insulanus u Prelogu. Radionice je provodila Marina Kolar, certificirana edukatorica te dobitnica prestižnih nagrada i priznanja na području volonterstva.

Tako su polaznici edukacije usvojili znanja o volontiranju, zakonskim okvirima volontiranja, načinu pronalaska volontera, menadžmentu volontera te volonterstvu u službi lokalnih zajednica. Polaznici su istaknuli kako su kroz edukaciju stekli puno novih znanja i informacija te stvorili nove kontakte i poznanstva koji će im sigurno pomoći da lakše provode volonterske programe u svojim organizacijama.

Ako se želiš pridružiti našem timu volontera dodatne informacije možeš pronaći na broju telefona 390-070 (Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije) ili jednostavno poslati upit na mail: zazajednicu@gmail.com (Volonterski centar Za zajednicu).