Održana redovna godišnja skupština

U subotu 15. ožujka 2014. godine u 10.30. sati u restoranu „KTC“ u Čakovcu održana je redovna Skupština Društva distrofičara invalida, cerebralne i dječje paralize Čakovec. Na Skupštini je bilo prisutno oko 140 članova i gostiju.

U 2013. godini bilo je evidentirano 553 člana s područje Međimurske županije..

Predsjednica Miljenka Radović, mag.iur. podnijela je izvješće o radu za 2013. godinu i financijskom poslovanju Društva. Na sjednici je donijeta Statutarna odluka o izmjenama i dopunama i to na način da se mijenja skraćeni naziv Društva koji sada glasi „DDICP“. Također su obuhvaćene i dopune Statuta vezano uz djelatnosti Društva.

Najznačajniji su prihodi iz Ministarstva socijalne politike i mladih, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i drugih. U 2013. godini ukupno je bilo 1.424.400,02 prihoda dok je rashoda bilo 1.373.312,41 kuna. Društvo se tijekom 2013. godine je provodilo 2 programa, 3 projekta i financirana je institucionalna podrška.

Tokom 2013. godine Grad Čakovec donirao je 25.000,00 kuna, Grad Prelog 3.000,00 kuna, a Međimurska županija 4.150,00 kuna i Općina Orehovica 10.000,00 kuna.

Našim vozilima u 2013. godini prijeđeno je više od 60 000 km na obilazak članova, druženja, radionice, sportske i rekreativne susrete, festivale, na more, koncerte, za potrebe odlaska na liječenje, terapije, liječniku, posao, školu i dr.

Tijekom 2013. godine na navedenim programima i projektima bilo je ukupno zaposleno 41 osoba. Ponosni smo i na naše volontere, njih 57, koji slobodno vrijeme i znanje ulažu u dobrobit svih članova i našeg Društva u cjelini.

Grad Čakovec donirao je 25.000,00 kuna, Grad Prelog 3.000,00 kuna, a Međimurska županija 4.150,00 kuna i Općina Orehovica 10.000,00 kuna.

U svečanom dijelu Skupštine dodijeljena su priznanja dugogodišnjim zaslužnim članovima društva. Priznanje za najvolonterku za 2013. godinu dobila je Viktorija Hozjan iz Čakovca. Diplome za unapređenje rehabilitacije i zaštitu i afirmaciju osoba s invaliditetom primili su Igor Štefičar iz Štefanca i Katica Medved iz Čakovca, a medalju za razvoj i unapređenje socijalno humanitarne djelatnosti primila je Rajka Železnjak iz Čakovca.

Članovima su se biranim riječima obratili; Toni Fažon, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Grada Čakovca, Zvonko Vrtarić, zamjenik gradonačelnika Murskog Središća, Marko Lisec predstavnik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Zagreb, Stjepan Ključarićek predsjednik Udruge invalida Donje Stubice, Marija Ciglar predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i Udruge slijepih Međimurske županije, Vlatka Minđek predsjednica Udruge invalida rada Međimurske županije, Nada Igrec predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije Čakovec, te predstavnik Društva multiple skleroze Međimurske županije.

Predsjednica je zahvalila sponzorima koji su omogućili održavanje ove Skupštine i to poduzeću „OTTOBOCK” iz Svete Nedelje, gospodinu Milanu Židovu iz Železne Gore, Borisu Novaku iz Štrigove, Toniju Kojteru iz Svetog Urbana, Gradskoj kavani „LOVAC“ Prelog, Restoran „PREPELICA“ Otok, KTC Čakovec, župniku, prečasnom Antunu Hoblaju iz Preloga, gradonačelniku Grada Preloga, Ljubomiru Kolareku, te Gradu Mursko Središće.

U 2014. godini Društvo planira prihode i rashode u visini 2.335.766,40 kn i nastavak provođenja svih aktivnosti, projekata i programa koje smo provodili i protekle godine. Također ćemo se javljati na sve nove natječaje kako bi i dalje osiguravali bolju kvalitetu direktih socijalnih i ostalih usluga u cilju poboljšanja uvjeta života za još više naših članova.

 Predsjednica Društva:

Miljenka Radović, mag.iur