U Donjem Kraljevcu održana druga savjetodavno pravna edukacija

U srijedu, 25. ožujka u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je druga savjetodavno pravna edukacija u okviru projekta Znanje je moć“, kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Edukacija je bila vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.

Budući da znatan broj starijih osoba, koje su ujedno i vlasnici nekretnina, često dolazi u doticaj s osobama koje s njima nastoje potpisati navedene ugovore i potom ih zloupotrijebiti ili ne poštuju samu ugovornu obvezu, ova edukacija je, kao i prethodna provedena s ciljem njihovog informiranja.

Nakon uvodnih riječi voditeljice projekta, okupljene je s ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju upoznala predsjednica Društva, Miljenka Radović mag.iur. Isto tako, prisutnima su detaljnije predstavljeni načini sklapanja i raskidanja takvih ugovora bez težih posljedica, kao i bitna razlika između tih dvaju ugovora. Sa svojim pitanjima i vlastitim iskustvom u daljnju raspravu su se uključili svi prisutni te se zbog prikupljanja novih informacija i saznanja, edukacija pokazala izuzetno korisnom kako za sudionike, tako i za Društvo.

Zahvaljujemo načelniku Općine Donji Kraljevec, gospodinu Miljenku Horvatu na osiguranom prostoru za održavanje savjetodavno pravne edukacije i svim prisutnima na ukazanom interesu.