PROJEKT “VRT ZA BOLJE SUTRA”

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije započelo je s provedbom projekta pod nazivom „Vrt za bolje sutra“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 85.000,00 kn.

U sklopu projekta „Vrt za bolje sutra“ provoditi će se aktivnosti vezane uz stvaranje uvjeta neovisnog življenja mladih kroz podršku OCD-ova i JLS radi smanjenja depopulacije u ruralnim sredinama. Projektom su predviđene niz aktivnosti koje bi doprinijele atraktivizaciji ruralnih krajeva s ciljem zadržavanja mladih u lokalnoj sredini i osjveštavanju mladih o potencijalima lokalne sredine s ciljem razvijanja poduzetničkih ideja.

Uz to, želi se još poticati ostvarenje punog potencijala mladih i mladih osoba s invaliditetom podizanjem razine informiranosti o mogućnostima osobnog, društvenog i poduzetničkog aspekta razvoja kroz predstavljanje ruralne sredine kao dobrog mjesta za život.

Predviđeno trajanje projekta iznosi 12 mjeseci dok je zemljopisno područje provedbe projekta Općina Podturen te Međimurska županija. Partnerske organizacije na projektu su Općina Podturen, Udruga mladih Podturen te Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije. Ciljane skupine ovog projekta su: mlade osobe, mladi s teškoćama u razvoju, udruge i građanske inicijative, regionalna i lokalna samouprava te volonteri.